Vo štvrtok 28 apríla 2016 ráno sme odchádzali sme o 8.45 hod objednaným autobusom, ktorý zabezpečila nadácia Vlada Kulíška. Cestou sme zastavili v Levoči kde aj výprava školy Levoče šli s nami do Bratislavy. Príchod do Bratislavy bol o 16.00.hod.
Program festivalu sa začali večerou o 18.hod.
Po večeri bol na programe vernisáž výtvarných i fotografických prác deti, kde sa tam vyhlásili výsledky. Potom nasledovala porada vedúcich , kde sa poskytli technické informácie a časové rozpisy generálky a predstavenia, ktoré sa uskutočnili v divadle Aréna.

V prvom súťažnom dni v piatok 29.apríla 2016 na programe v divadle Aréna mali iba predstavenia mladšej kategórie a časť zo staršej kategórie. My sme mali voľno, sledovali sme celú prvú časť súťaže.

V popoludní sme mali program cirkusový workshop ktorá sa organizovala prvá škola moderného cirkusu Cirkus Kus. Konal na štyroch stanovištiach, kde sa naučia rôzne prvky moderného cirkusu: žonglovanie: tanieriky, loptičky, kúzelný, diablo, poiky či hula hoop, staviame pyramídy, hýbeme sa, cvičenie jogy.

Po večeri bol na programe Benefičný koncert Počuť srdcom v divadle Aréna.

V druhom súťažnom dni v sobotu 30.apríla 2016 sme mali predstavenie u staršej kategórie “ Nemocnica na okraji školy “ (pantomíma) v podaní žiakov ZŠ P.Varga, P. Hudák a T.Súčová). A u mládeže „Fúkanie sviečky“ (divadlo) v podaní žiaka SOŠ J. Korekáč.

A po naobedovaní sme mali voľný program – návšteva nákupného centra Avion. Po večeri boli vyhodnotenie celej prehliadky ZUČ. A po vyhodnotení nasledovala diskotéka. Deti sa pobavili a vymieňali kontakty s deťmi z iných škôl.

V poslednom dni 1.mája 2016 sme odchádzali domov.

 

Výsledky – umiestnenia – ocenenia:

VÝTVARNÁ SÚŤAŽ

Kategória – Mládež
Filip Alexai – cena poroty

FOTOGRAFICKÁ SÚŤAŽ

Kategória – starší žiaci
Patrik Varga – 2.miesto

Kategória – Mládež
Pavol Štark – prvé miesto
Dárius Krempaský – 3.miesto
DIVADELNÁ SÚŤAŽ

Staršia kategória

Kategória – Pantomíma – malé skupiny
„Nemocnica na okraji školy“ – 1.miesto

Mládež

Kategória – divadlo
„Fúkanie sviečky“ – 2.miesto

Fotky: https://goo.gl/photos/NPm3niwunRf32LNz9

24.festival Záujmovej umeleckej činnosti SP detí 2016 – Bratislava-Drotárska