V dňoch 29. – 30. novembra 2022 sa naša škola opäť zúčastnila podujatia Deaflympijské dni 2022 v Bratislave v ďalších dvoch športových súťažiach – bedmintone a florbale. Podujatie organizoval Deaflympijský výbor Slovenska, ktoré nám zabezpečili ubytovanie, stravovanie a dopravu.

Športových súťaží sa zúčastnili školy SP z Levoče, Kremnice, Bratislavy a z nášho mesta Prešov. Našu školu reprezentovalo spolu 10 žiakov zo základných a stredných škôl.

V prvý súťažný deň sme hrali bedminton v hale s piatimi kurtmi. Hralo sa rôznym systémom – každý s každým a vyraďovacím systémom – pavúkom.
Výsledky dvojhier v bedmintone:
Kategória žiačok: Fečová Nikola – 3.miesto
Kategória dorastenky: Lahová Stanislava – 3. miesto
Kategória juniori: Pešta Kristián – 2.miesto

Popoludní nás čakala návšteva historickej časti mesta – Staromestského námestia – kde boli rozložené vianočné trhy, pri ktorých sme si urobili spoločnú fotografiu pred vianočným stromčekom

Druhý súťažný deň sme mali florbal. Vo florbale – žiaci zo základnej školy obsadili 4. miesto a žiaci zo strednej školy 3. miesto.

Po súťažiach bola tombola, v ktorej všetci s nadšením vyhrali skvelé ceny – športové potreby – rakety na stolný tenis, termosku, tašku s malými uterákmi a basketbalovú loptu.
Okrem súťaží sa zabavili aj v Jump aréne – skákali na rôznych trampolínach, chodili po lane, skákali do jamy s penovými blokmi a skákali do airbagu. Úžasne sa zabavili a odniesli si nezabudnuteľný zážitok

Deaflympijské dni 2022 -Bratislava (bedminton a florbal) / Google Photos

Fotky od fotografa Adama Kováča pre Deaflympijský výbor Slovenska:

 

Deaflympijské dni 2022 v Bratislave – bedminton a florbal