Netopiere sú veľmi zaujímavé a ešte aj dnes málo poznané živočíchy. Ľudia oddávna pripisovali netopierom rôzne vlastnosti, žiaľ v našich končinách hlavne negatívne. Žijú vo veľkých skupinách a majú silno vyvinuté sociálne správanie a väzby. Sú inteligentné, ak je to nutné, dokážu si na človeka zvyknúť a reagovať na neho.

10. februára 2017 našu školu navštívil Martin Ceľuch zo Spoločnosti pre ochranu netopierov na Slovensku. Pútavou formou priblížil žiakom aj pedagógom tieto úžasné lietajúce cicavce, porozprával zaujímavosti z ich života, aj spôsoby ich ochrany.

„Choval som ho v teráriu a vždy keď som prišiel domov, vyliezol na konár, natiahol krídlo a zamával mi. Mal rád sociálny kontakt, miloval, keď som ho hladkal,“ hovorí pán Martin Ceľuch, ktorý má bohaté skúsenosti s ochranou a veľa vie o tajuplných nočných letcoch. O tom kde a ako dlho žijú, čo jedia, ako ich môžeme chrániť… okrem týchto tém odpovedal ešte aj na veľa otázok zvedavého publika – žiakov druhého stupňa našej školy. Bližšie sme sa zoznámili s netopiermi, o ktorých sme možno ani nevedeli, že sú tak blízko nás.

 

foto: https://goo.gl/photos/iizb2Wm1epSmhkL1A

 

 

Prezentácia o netopieroch